Tibro Glasverkstad

Glasblåsning, konstglas, fabriksförsäljning samt prova på kurser och företagsevent.

Aktiviteter

Vi har sakta börjat öppna upp för våra populära kurser och aktiviteter i glasblåsning efter att restriktioner pga pandemin har börjat att lätta i samhället. Vissa dagar innan Jul finns nu bokningsbara. Varmt välkomna att ringa eller smsa 070 745 33 44.
Aktiviteter, kurser och prova på glasblåsning för familjer, företagsgrupper, skolklasser, födelsedagar, bröllopspar, möhippor eller svensexor.
prova på glasblåsning.jpg
Tidsbokningar för våra olika aktiviteter och kurser är möjliga under dag eller kvällstid både på vardagar samt lördagar och söndagar.

0707453344 för mer information.

Glasblåsning steg 1

Kostnad, 450 kr för barn och 590 kr för vuxen               

Varje kurs sker individuellt, en och en tillsammans med en erfaren glasblåsare, och kursen går att boka enskilt för en kostnad av 590 kr, för en grupp med minst 4 deltagare kostar det 540 kr/pers. Glasblåsningen avpassas efter ålder och förutsättningar, det innebär att alla klarar av att tillverka ett föremål som de sedan kan ta med sig hem. I våran steg 1 kurs i glasblåsning får man tillverka ett fönsterklot i valfri färg.

Glasklotet får deltagaren med sig hem efter kylning i en avspänningsugn.

Det behövs inga förkunskaper. Man behöver inte ta med sig någonting för att klara av att delta i våra kurser, dock rekommenderas bekväma skor som sitter kvar på foten.

Aktiviteter glasblåsning.jpg

Tibro Glasverkstad hittar man i centrala Tibro. Under besöket kan man passa på att titta på den vackra stationsbyggnaden från 1876 eller botanisera i Tibro Glasverkstads fabriksförsäljning, utställning eller butik med hantverk och design.

Har man fått mersmak efter vår prova på kurs finns nu möjligheten att lära sig mer

Glasblåsning steg 2

Glasblåsning av ett dricksglas i valfri färg. man får lära sig fler moment i glasblåsning som ex att driva glaset.

Kostnad, 590 kr för vuxen samt 540 kr/pers pris för grupp.

Glasblåsning steg 3

Vill man gå en lite längre kurs kan man slå ihop steg 1 och 2 till en kurs. Steg 3 kursen går att boka som individuell kurs för en eller två personer, men även för mindre grupper.

Kostnad, 980 kr per person

Du får tillverka två blåsta glasobjekt ex fönsterklot och dricksglas i valfi färg.

Kostnad, 699 kr per person

Du får tillverka en vacker glasblomma samt blåsa ett glasobjekt ex glasklot eller dricksglas.