glasblåsning, konstglas, fabriksförsäljning samt prova på kurser och företagsevent

Aktiviteter

 

Aktiviteter, kurser och prova på glasblåsning för familjer, företagsgrupper, skolklasser, födelsedagar, prova på glasblåsning.jpgbröllopspar, möhippor eller svensexor. 

Tidsbokningar för våra olika aktiviteter och kurser är möjliga under dag eller kvällstid både på vardagar samt lördagar och söndagar. ring 0707453344 för mer information.

Prova på kurs glasblåsning steg 1

Kostnad      240 kr för barn     340 kr för vuxen,               

Varje kurs sker individuellt, en och en tillsammans med en erfaren glasblåsare, och kursen går att boka för grupper med minst 4 deltagare. Glasblåsningen avpassas efter ålder och förutsättningar, det innebär att alla klarar av att tillverka ett föremål som de sedan kan ta med sig hem. I våran steg 1 kurs i glasblåsning får man tillverka ett fönsterklot i valfri färg.

Glasklotet får deltagaren med sig hem efter kylning i en avspänningsugn.

Det behövs inga förkunskaper. Man behöver inte ta med sig någonting för att klara av att delta i våra kurser, dock rekommenderas bekväma skor som sitter kvar på foten.

Aktiviteter glasblåsning.jpgTibro Glasverkstad hittar man i centrala Tibro. Under besöket kan man passa på att titta på den vackra stationsbyggnaden från 1876 eller botanisera i Tibro Glasverkstads fabriksförsäljning, utställning eller butik med hantverk och design.

Har man fått mersmak efter vår prova på kurs finns nu möjligheten att lära sig mer;

Glasblåsning steg 2

Glasblåsning av ett dricksglas i valfri färg. man får lära sig fler moment i glasblåsning som ex att driva glaset.

Kostnad 340 kr för vuxen

Kurser till en eller flera

Vill man gå en lite längre kurs kan man slå ihop steg 1 och 2 till en kurs. steg 1 och 2 kursen går att boka som individuell kurs för en eller två personer, men även för mindre grupper.

Kostnad 680 kr per person du får tillverka två blåsta glasobjekt ex fönsterklot och dricksglas i valfi färg.

Kostnad 499 kr per person - du får tillverka en vacker glasblomma samt blåsa ett glasobjekt ex glasklot eller dricksglas.

Vi erbjuder nu även längre kurser för vuxna på kvällar eller veckoslut.

Glasblåsning – kvällskurs

Under vår kvällskurs inleds arbetet med en kort introduktion i glashyttan gällande de vanligaste verktygen och deras användningsområden. Inga förkunskaper krävs för kursen.
Därefter får du börja bekanta dig med glasmassan genom att fånga an på en spik, balansera och jämna till Prova på glas.jpgglaset på ett välsbleck, använda skärsax, för att sedan övergå till att praktisera glasblåsning. Målsättningen är att du under kvällen ska klara av att blåsa ett dricksglas eller någon liknande produkt.

kursupplägg; undervisning i grupp och individuellt. Max 4 deltagare. 4 studietimmar under en sammankomst under kvällstid, Material ingår i kursavgiften

Tag med oömma lätta men täckande kläder (ex långärmad skjorta eller polo).

För mer information och bokning ring 0707453344

Kostnad kvällskurs; 950 kr

Glasblåsning – helgkurser

Under vår tvådagarskurs inleds arbetet med en kort introduktion i glashyttan gällande de vanligaste verktygen och deras användningsområden. Inga förkunskaper krävs. kursen ger dig möjlighet att prova många olika arbetsmoment vid glasblåsning samt lära dig hantera glasmassan, ex fånga an på en spik, balansera och jämna till glaset på ett välsbleck, använda skärsax, hur man blåser flaskposter, puntlar och driver en flaskhals. kursens mål är att du skall kunna tillverka din egen karaff/vas.

kursupplägg; undervisning i grupp och individuellt. Max 4 deltagare. 12 studietimmar under två sammankomster under en helg, Material köps på plats till en kostnad av 250 kr.

Tag med oömma lätta men täckande kläder (ex långärmad skjorta eller polo).

För mer information och bokning ring 0707453344.
kostnad helgkurs; 1900 kr